Archief 06/2024

ontvankelijkheid beroep natuurvergunning en procedure wijzigingsbesluit

26/06/2024

Ontvankelijkheid beroep natuurvergunning Yara Sluiskil en procedure wijzigingsbesluit

Yara Sluiskil maakt stikstofhoudende kunstmest en industriële chemicaliën. Met een verleende natuurvergunning zijn bestaande activiteiten op het terrein vastgelegd, inclusief de ureumgranulatiefabriek. In de tussenuitspraak van 26 juni 2024 heeft de Afdeling ECLI :NL:RVS:2024:25958.1 alvast antwoord gegeven op de vraag of de rechtbank op goede gronden heeft geoordeeld dat het beroep van MOB tegen de natuurvergunning, ontvankelijk is en de vraag of de aangepaste vergunning had moeten worden voorbereid met de procedure van afdeling 3.4 van de Awb.

Wat is er aan de hand? MOB heeft ruim dertien maanden na het verstrijken van de beroepstermijn, beroep ingesteld tegen een natuurvergunning, die was verleend op basis van de PAS. Met de rechtbank is de Afdeling van oordeel dat deze termijnoverschrijding verschoonbaar is.

 

> Lees meer

interne saldering: de rechtbanken sluiten het net

21/06/2024

 

Interne saldering: de rechtbank sluiten het net

 

In deze bijdrage zijn twee uitspraken van rechtbanken opgenomen. De eerste uitspraak is belangrijk voor de praktijk. De tweede uitspraak is noemenswaardig omdat de rechtbank Gelderland de lijn van de rechtbank Oost-Brabant in de Amercentrale (zie hieronder) volgt. Het is nog de vraag hoe de Afdeling hiermee “omgaat”.

 

 

> Lees meer